A Tátra Téri Általános Iskola honlapja


A tartalomhoz

Diákönkormányzat

Rejtett oldalak > Diákoldalak

C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok2.gif
Error File Open Error
C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok3.gif
Error File Open Error
C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok4.gif
Error File Open Error
C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok5.gif
Error File Open Error
C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok6.gif
Error File Open Error

DÖK-ÖS ÉLET A TÁTRÁBAN

A Tátra téri Általános iskola, a piac mögött található. Családias hangulatú környezetben folyik a tanítás. Mindenki ismer mindenkit.

A diákönkörmányzatot 2006-2007- es tanévtől, László Balázs vette át Papp Erzsébet, majd Morvay Erzsébet hathatós segítségével. Havonta legalább egyszer ülésezünk, ahol megbeszéljük az éppen aktuális kérdéseket, feladatokat. Ezek az ülések mindig jó hangulatúak. A diákönkormányzatunk rengeteg segítséget ad a különböző iskolai programok szervezésében. Ilyen például a farsang, halloween, iskolai kirándulás, gyermek és sport nap, Erzsébet napi vetélkedő.

A tavalyai farsanggal remélhetőleg, egy hagyományt indítottunk el, azzal, hogy a retro jegyében telt el. Visszautaztunk az időbe a 70-80-90- es évekbe. Mind megjelenésben, mind a zenében. Az iskola is fel volt díszítve régi fényképek, poszterek, és egyéb az iskolai élethez kötődő dolgok kerültek elő a pince mélyéből. Nagyon hangulatos volt, még a tanárok is beöltöztek.

Tavalyi tanévben feltámasztottunk egy régi hagyományt, a jutalom kirándulást. Ezen Olyan tanulók vehettek részt, akik éves munkájukkal, sportteljesítményükkel öregbítették iskolánk hírnevét. Pályázat útján sikerült rá pénzt szerezni. A kirándulás helyszíne Ópusztaszer volt. Busszal mentünk az iskola elől. A helyszínen megnéztünk egy honfoglalók lovaglási, szokásait bemutató lovas műsort, melynek végén mi is kipróbálhattunk néhány akkori játékot. Ezután megnéztük a panoptikumot, majd a Feszty körképet, ami a méretével és kidolgozásával ámulatba ejtett mindenkit. Majd a szabadidőt követően elindultunk haza felé. Már várjuk a következőt.

Iskolánk régóta működő hagyománya, a gyermek és sportnap. Minden tanévben az utolsó tanítási napon egy egész délelőttös szórakozási lehetőség van biztosítva a gyerekek számára. A legjobban várt esemény az osztályok közötti labdarugó bajnokság, mely minden évben hatalmas csatákat eredményez, a nem játszó osztálytársak hangos buzdítása mellett. Ezen kívül természetesen más programok is vannak. Ilyen pl.: kempo bemutató, osztályok közötti röplabda, biciklis ügyességi verseny, aszfalt rajzverseny, különböző képzőművészeti foglakozások.


Ilyen a DÖK-ös élet a Tátrában.

C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok7.gif
Error File Open Error
C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok8.gif
Error File Open Error
C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok9.gif
Error File Open Error
C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok10.gif
Error File Open Error
C:\tatraweb\tatraweb\kepek\dok11.gif
Error File Open Error

DIÁKÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL SZERVEZETT

PROGRAMOK

1.) JUTALOMKIRÁNDULÁS 2007. NYARÁN


A Fővárosi Közoktatásfejlesztési Közalapítvány jóvoltából, azon tanulóinkkal, akik éves tanulmányi munkájukkal, sportteljesítményükkel öregbítették iskolánk hírnevét, 2007. június 1-jén Ópusztaszeri kiránduláson vettünk részt. Ezzel felújítottunk egy régi hagyományt, a jutalom kirándulást. Az utazási költséget alapítványunk segítségével finanszíroztuk, külön autóbusszal mentünk az iskola elől.

A helyszínen megnéztünk egy honfoglalók lovaglási szokásait bemutató lovas műsort, melynek végén ki is próbálhattunk néhány akkori játékot. Ezután megnéztük a panoptikumot, majd a Feszty körképet, ami a méretével és kidolgozásával ámulatba ejtett mindenkit.

Az előtanulmányok és a kirándulás nagyon sokat segített tanulóinknak a magyar kultúra alapjainak megértéséhez. Úgy érzem nagyon jó volt programválasztásunk. Ezen a programon 43 fővel vettünk részt.

2.) MESEBÉRLET VÁSÁRLÁSA 2007/2008-AS TANÉVRE, ALSÓ TAGOZATOS TANULÓINK RÉSZÉRE


Három alkalommal lesz lehetősége 47 tanulónknak színházi előadások megtekintésére.

Bízunk benne, hogy ez a kezdeményezés a szórakozás mellett tanulóink személyiségfejlődésének is lehetőséget ad. A három előadásból kettőt a hozzánk közel eső művelődési házban, egy pedig az iskolánkban kerül megrendezésre, mert sajnos az utazási költségek miatt ez sem elhanyagolható szempont.

3.) HALLOWEEN PARTY


2007. október 25-én Halloween partyt tartottunk iskolánkban. Hangulatos jelmezeket, boszorkányokat és kalózokat láthattunk. Az érdeklődők almát halásztak, széket foglaltak, rímeket faragtak, és kipróbálhatták magukat az Activityben is. A legbátrabbak a tánctudásukat is bemutatták. A fergeteges hangulatot illusztrálják az alábbi fényképek:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe